X

Flow · solid surface collectie

Voor dit project, deed GF nv, gespecialiseerd in solid surface producten, beroep op de ervaring van een Belgische ontwerper.

 

Het wasbekken dat hij voor GF ontwierp oogt zeer fijn en elegant. Door de finesse van het lijnenspel en de tint van het materiaal is deze wastafel zeer subtiel aanwezig in de ruimte.  Ze komt dan ook bijzonder tot zijn recht in een minimalistisch en hedendaags interieur.

De fijnheid en luchtigheid van dit ontwerp kon gerealiseerd worden dank zij de zeer specifieke materiaaleigenschappen van Kerrock, de ‘solid surface’ van Vink, Europese marktleider in distributie van kunststof halffabricaten.

Het resultaat is een zeer slank ogende wastafel in een duurzame en solide vorm.

Met deze organisch geïnspireerde vormgeving gaat de ontwerper in tegen de veelal rechtlijnige en geometrische toepassingen van andere solid surface producten in dit marktsegment. 

Tijdens de ontwerpfase werd de aandacht extra gevestigd op een reductie van de productiekost. Specifiek, door het minimaliseren van de manuele nabewerkingen van elk geproduceerd object.

Hierdoor is GF erin geslaagd een zeer breed toegankelijk eindproduct te creëren, met een interessante prijsvoering in zijn segment. Dit maakt het ook mogelijk, om het volledige product te produceren binnen het bedrijf te Zonhoven.

Het illustreert de geavanceerde productievaardigheden en de ambitie van GF als jonge onderneming.

In een tweede fase tekende de ontwerper een bijpassend meubel, dat met zijn gebogen fronten de perfecte basis levert om de glooiende lijn van het wasbekken te ondersteunen. Zo kan het wasbekken in combinatie met dit modulaire meubel zelfs als vrijstaand badkamermeubel geplaatst worden in een grotere badkamer. 

Beide producten zijn verkrijgbaar in witte Kerrock en kunnen gebruikt worden met een opbouw kraanwerk of met een aan de muur gemonteerde garnituur.

Over PLAN B

Een korte beschrijving over PLAN B

 

Begin 2006 werd Ontwerpstudio PLAN B opgericht, met als hoofdactiviteit productontwikkeling: design en ontwikkeling van producten en meubilair.

 

Al snel kwamen er nieuwe contacten en andere design-vragen en breidde de activiteiten verder uit... Door zich, zonder er zelf bij stil te staan, meer open te stellen voor andere vormen van productontwikkeling en me niet uitsluitend toe te spitsen op design, werd mijn creativiteit en inspiratie al snel gevoed met ideeën en invloeden uit andere sectoren. Zoals interieurarchitectuur, de grafische en reclame-sector, maar ook ICT enz...

Met Ontwerpstudio PLAN B levert ontwerper/zaakvoeder Bram Bollen alle ontwerpoplossingen op maat en biedt hij productontwikkeling aan, in de brede betekenis van het woord.

 

Samen met een vast team van professionelen kan PLAN B elke design-gerelateerde vraag een creatieve, passende oplossing bieden.

PLAN B bedenkt concepten en helpen de klant met het ontwikkelen van de nieuwe producten, geeft designadvies en realiseert totale design en interieurprojecten voor zowel zelfstandigen als particulieren. We ontwerpen zelfs uw nieuwe bedrijfsidentiteit met behulp van logo, website, mobiele app en drukwerk...

Dit alles met de creatieve inbreng van vormgever en creatief-probleemoplosser Bram Bollen

 

We kunnen u dus steeds de gepaste oplossing aanbieden! Neem gerust contact met ons op indien u beroep wenst te doen op de diensten van PLAN B...

 

Bram Bollen

ontwerper · zaakvoerder

Hij haalde zijn Masterdiploma Productdesign aan de Media & Design Academie in Genk.

Als freelance ontwerper voor het Belgische meubelbedrijf Tribù raakte,

kort na zijn studies, de nog prille carrière van Bram Bollen in een stroomversnelling.

In 2006 richtte hij Ontwerpstudio PLAN B op.

Bekijk hier zijn loopbaan of neem contact met Bram op via onderstaande persoonlijke sociale netwerken

of via het contactformulier onderaan de website.

Wat we doen

we bieden een creatieve oplossing voor elke design-gerelateerde vraag

Product Design

Als designbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van producten voor de consumentenmarkt, bieden wij een disciplinaire en creatieve aanpak, van concept tot realisatie. Bram Bollen heeft jarenlange ervaring in de meubelsector...

Product Design

Grafisch design

Alles draait om communicatie en hoe je een doelgroep aanspreekt en bereikt middels een unieke, op maat gemaakte en onderscheidende uitstraling. Bent u op zoek naar een nieuw beeld om uw bedrijf te doen opvallen tussen alle concurrenten neem dan contact met ons op! Wij zorgen hiervoor!

Grafisch design

Interieur Design

We ontwerpen interieurs voor particulieren en bedrijven. Van totaalconcepten tot meubilair op maat van een ruimte.

We adviseren en realiseren en helpen u met het oplossen van uw interieurvragen.

Interieur Design

'Things don't have to change the world to be great.'

Steve jobs

Portfolio

een greep uit ons werk

enkele van onze klanten

     

LAG LOGO            Moome

Contact

Gebruik onderstaand formulier om ons een e-mail te sturen

U kan ons contacteren

Via onderstaande gegevens kunt u ons ook telefonisch contacteren indien gebruik wenst te maken van één van onze diensten.

Studio PLAN B · Bram Bollen
Tel: +32(0)479 70 98 77

Rijksweg 881 · B-3650 Dilsen-Stokkem
Boeyenstraat 10 · B-3600 Genk