X

Into The Forest

  Voor dit project deden we het concept en design van de verpakkingen: de kisten en hoezen

   


  Into The Forest - Duurste Gin Ter Wereld VTM NIEUWS from Bram Bollen on Vimeo.

  Forest Dry Gin Limited Edition from Motion Pictures on Vimeo.

   

  Drie Limburgers maken samen duurste gin ter wereld.

  Juwelier-goudsmid Jochen Leën, kunstenares Liesbeth Swinnen en sommelier Jurgen Lijcops bundelden hun artistieke krachten. Dat resulteerde in vier unieke flessen Forest Dry Gin die elk € 15.000 kosten en waarvan de winst naar een goed doel gaat.

  Jochen Leën geniet bekendheid omwille van zijn stijl om expliciet, exclusieve juwelen te maken op basis van bijzondere stenen. Liesbeth Swinnen onderscheidt zich door een exuberante kleurenpracht die tegelijk als chaotisch en sereen kan ervaren worden. “Ik heb Jochen en Liesbeth gevraagd om dit project mee vorm te geven omdat ik hen ken als bevlogen kunstenaars met herkenbaar signatuur die beide het begrip uniciteit hoog in het vaandel dragen,” aldus Lijcops. “De idee om de duurste gin ter wereld creëren heeft maar zin als die enorme meerwaarde ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt en zowel qua inhoud als vorm betekenis krijgt.” Ter illustratie geeft hij mee dat de waarde van elke steen en gekleurd goud op zich reeds € 12.500 bedraagt.

  De bijhorende ring bij de Forest Dry Gin Spring is een rose saffier van 3,09 karaat die in een ring van wit goud verwerkt wordt. Voor de Forest Dry Gin Summer koos Jochen Leën voor een gele toermalijn van 3,89 karaat die in geel goud zal gezet worden. In de doos van de fles Forest Dry Gin Autum vindt de koper een mandarijn-granaat van 5,6 karaat die in rose goud het best tot uiting zal komen terwijl bij de Forest Dry Gin Winter een rubelliet of rode toermalijn van 3,8 karaat hoort met bijpassend rose goud. De ‘Winter’ en ‘Spring’ ringen krijgen elk nog een extra laagje diamantjes.

  Elke fles gin bevat één van de vier ultra-verfijnde seizoengins die eerder door Lijcops met succes werden uitgebracht. De magnumflessen zijn door Liesbeth Swinnen speels én indringend beschilderd en getekend. Ze zijn uniek verpakt en elke doos bevat een exclusieve edel steen met certificaat die door Jochen Leën volgens de wensen van de koper in een ring van gekleurd gouden zal gezet worden.

  De winst van deze vier flessen, een realisatie van drie Limburgers, gaat naar de vier Limburgse dierenasielen en naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren.

  Jochen Leën maakte als juwelenontwerper en goudsmid zelf naam in de wereld van exclusieve edelstenen. Hij heeft sinds 2010 een Jewellery Design Studio in Relais & Château Hotel ‘La Butte aux Bois’. Twee jaar later opende hij in het hart van de Antwerpse Diamantwijk de Diamond Corporation for Research & Development. Liesbeth Swinnen heeft een galerij en atelier in Diepenbeek. Als kunstenares ontwikkelde ze zowel in haar schilderwerk als in sculpturen een expressieve stijl die als chique en speels omschreven wordt. Ze heeft de gave om door een persoonlijke, kleurrijke taal uitbundigheid en sereniteit in één moment te verwoorden. Jurgen Lijcops is sommelier en eigenaar van sterrestaurant The Glorious in Antwerpen en drijvende kracht achter Forest Dry Spirits die ultra-verfijnde gins, vermouth en andere distillaten produceert.

  Voor meer info verwijzen we u graag door naar de website van de fabrikant www.forest-spirits.com

  De website van Jochen Leën www.jochenleen.net

  De website van Liesbeth Swinnen www.liesbethswinnen.be

   

  Over PLAN B

  Een korte beschrijving over PLAN B

   

  Begin 2006 werd Ontwerpstudio PLAN B opgericht, met als hoofdactiviteit productontwikkeling: design en ontwikkeling van producten en meubilair.

   

  Al snel kwamen er nieuwe contacten en andere design-vragen en breidde de activiteiten verder uit... Door zich, zonder er zelf bij stil te staan, meer open te stellen voor andere vormen van productontwikkeling en me niet uitsluitend toe te spitsen op design, werd mijn creativiteit en inspiratie al snel gevoed met ideeën en invloeden uit andere sectoren. Zoals interieurarchitectuur, de grafische en reclame-sector, maar ook ICT enz...

  Met Ontwerpstudio PLAN B levert ontwerper/zaakvoeder Bram Bollen alle ontwerpoplossingen op maat en biedt hij productontwikkeling aan, in de brede betekenis van het woord.

   

  Samen met een vast team van professionelen kan PLAN B elke design-gerelateerde vraag een creatieve, passende oplossing bieden.

  PLAN B bedenkt concepten en helpen de klant met het ontwikkelen van de nieuwe producten, geeft designadvies en realiseert totale design en interieurprojecten voor zowel zelfstandigen als particulieren. We ontwerpen zelfs uw nieuwe bedrijfsidentiteit met behulp van logo, website, mobiele app en drukwerk...

  Dit alles met de creatieve inbreng van vormgever en creatief-probleemoplosser Bram Bollen

   

  We kunnen u dus steeds de gepaste oplossing aanbieden! Neem gerust contact met ons op indien u beroep wenst te doen op de diensten van PLAN B...

   

  Bram Bollen

  ontwerper · zaakvoerder

  Hij haalde zijn Masterdiploma Productdesign aan de Media & Design Academie in Genk.

  Als freelance ontwerper voor het Belgische meubelbedrijf Tribù raakte,

  kort na zijn studies, de nog prille carrière van Bram Bollen in een stroomversnelling.

  In 2006 richtte hij Ontwerpstudio PLAN B op.

  Bekijk hier zijn loopbaan of neem contact met Bram op via onderstaande persoonlijke sociale netwerken

  of via het contactformulier onderaan de website.

  Wat we doen

  we bieden een creatieve oplossing voor elke design-gerelateerde vraag

  Product Design

  Als designbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van producten voor de consumentenmarkt, bieden wij een disciplinaire en creatieve aanpak, van concept tot realisatie. Bram Bollen heeft jarenlange ervaring in de meubelsector...

  Product Design

  Grafisch design

  Alles draait om communicatie en hoe je een doelgroep aanspreekt en bereikt middels een unieke, op maat gemaakte en onderscheidende uitstraling. Bent u op zoek naar een nieuw beeld om uw bedrijf te doen opvallen tussen alle concurrenten neem dan contact met ons op! Wij zorgen hiervoor!

  Grafisch design

  Interieur Design

  We ontwerpen interieurs voor particulieren en bedrijven. Van totaalconcepten tot meubilair op maat van een ruimte.

  We adviseren en realiseren en helpen u met het oplossen van uw interieurvragen.

  Interieur Design

  'Things don't have to change the world to be great.'

  Steve jobs

  Portfolio

  een greep uit ons werk

  enkele van onze klanten

       

  LAG LOGO            Moome

  Contact

  Gebruik onderstaand formulier om ons een e-mail te sturen

  U kan ons contacteren

  Via onderstaande gegevens kunt u ons ook telefonisch contacteren indien gebruik wenst te maken van één van onze diensten.

  Studio PLAN B · Bram Bollen
  Tel: +32(0)479 70 98 77

  Rijksweg 881 · B-3650 Dilsen-Stokkem
  Boeyenstraat 10 · B-3600 Genk